Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jarka

24. 1. 2008 3:35
oceneni

patri skupine ktera film vytvorila, financovala, prodokovala, a lidem kteri napsali pisnicky. zasluhu na tom ma Glen a Marketa... prijde mi nekdy smesne, jak se lidi zacnou nadymat, co zase Cesi dokazali... a pritom do oznameni nominace na oskary se o nich nevedelo. Mam radost z nominace a prala bych jim oboji, jak oscara, tak grammy. Mam radost z kazde veci ktera se povode a na narodnosti zas az tak nezalezi.

0 0
možnosti

Shob

23. 1. 2008 17:16
jasne

Jasne, ze to neni cehunske uspech! Marketa je z Moravy a Valasska!!1!

0 0
možnosti

Kateřina

23. 1. 2008 14:10
Dabing Edith Piaf

Adame, dovolím si jen malou poznámku. Film Edith Piaf se svého dabingu dočkal!! Hlavní představitelku Marion Cotillard nadabovala Tatiana Wilhelmová - a musím říci, že skvěle! Podívejte se na DVD filmu Eith Piaf a určitě se mnou budete souhlasit. I když musím uznat, že ta originální francouzština (i když s použitím titulků) má taky své kouzlo.

0 0
možnosti

martin

23. 1. 2008 13:45
trochu mimo

Irglová je Češka (přesněji řečeno Moravačka) a na nominované písni se významně podílela, je proto na místě, že se píše o velkém českém úspěchu. U těch všech "rodáků", kteří mají naši zemi jen jako rodiště, už to platí mnohem méně - a pokud vím, tak se o nich také mnohem méně píše. Většina těch "šancí na Oscary" je zmiňována v souvislosti s Českem poprvé tady, patrně ironicky. Když už ale ironie, byla by lepší čistá a vtipná ironická forma od začátku do konce, takhle z toho vzniknul takový podivný patvar. A navíc není ani co ironizovat - o údajných devíti českých šancích na Oscara se skoro nepíše, a pokud jde o tu stále zmiňovanou Irglovou - aby byla ve dvaceti nějaká úplně neznámá česká holka nominovaná na Grammy i na Oscara - to naše historie opravdu nepamatuje a je to super story. Nejkrásnější na tom ale je, že ona sama to prožívá podle všeho jen jako nějaké milé, přechodné období bez zvláštního významu pro její život...

0 0
možnosti

D

23. 1. 2008 14:38
Re: trochu mimo

Jakej velkej českej úspěch? To je velkej úspěch Markéty, že se navdory poměrům v českym hudebním kačírku, zaměřenym na prodejnost sraček, dokázala takhle prosadit!

0 0
možnosti

svastar

23. 1. 2008 13:00
Souhlas s autorem

Mně se blog líbí. Je trefné a nprosto s tím souhlasím. Tneto národ si vzpomene na svou hrdost pouze v době úspěchu druhých (viz. Nagano). To okamžitě všichni věděli, jak vypadá česká vlajka a jaká jsou slova české hymny. Bohužl tím národní hrdost čechů končí...

0 0
možnosti

VendulkaBendulka

23. 1. 2008 12:34
Adolf Burger

Ehm.. Adolf Burger je Slovak, ne Cech, takze opet o jeden uspech min. Neni vsechno Cesko co se trpyti :)

Dik za hezkou glosu

0 0
možnosti

josecz

23. 1. 2008 12:21
Marketa vs. CR

Oscara rozhodně nepřeji České republice,ale hlavně Markétě. Je první z těch podařených českých primadon co má šance na Oscara za hudbu a s tím nikdo nic neudělá. Jsem zvědav jaký postoj zaujme k jejímu výkonu česká slavíková šaráda.

0 0
možnosti

Dejv

23. 1. 2008 13:41
Re: Marketa vs. CR

Celkem souhlas (tedy až na tu podařenou českou primadonu, M. není první z nich, stojí uplně mimo ně..:) , pokud ho dostane, je to Oscar pro ni, a ne pro ČR, zásluha ČR je v tomto případě vpodstatě nulová, kdyby nebyla nominovaná, tak by se o ní u nás nepsalo, a v souvislosti s její hudbou už vůbec ne.. holt co je pro náš hudební kačírek "jiný a nezajimavý", je ve světě uznávaný.. Jenomže ty slavíkovský ksychty z Šípu a Aha si to ne a ne uvědomit.. :)

0 0
možnosti

aaa

23. 1. 2008 11:45
Irglové to přeju že je slavná v zahraničí

škoda jen, že nepodporuje stejné politiky jako Lucie Bílá, to by se pak televize přetrhly jak by ji zvaly do svých pořadů

0 0
možnosti

kulik

23. 1. 2008 13:55
Re: Irglové to přeju že je slavná v zahraničí

Copak někdo ty naše politické prostitutky z řad umělců ještě bere vážně? Jinak radost z nezávislé scény, výborně Markéto :-)

0 0
možnosti

dosa

23. 1. 2008 11:23
Jaky smysl ma takovyto vyplod?

Docela dlouhe vy(b)liti nazoru... A jak dlouhe tak o nicem... Autor nam nejak zapomnel prozradit, co nam vlastne chtel sdelit... Vybavil jsem si repliku s (ceskeho) filmu Pelisky: To muselo dat strasny prace, pritom takova blbost...

0 0
možnosti

ug

23. 1. 2008 11:27
Re: Jaky smysl ma takovyto vyplod?

doso, také tomu nerozumím. Vím jen, že chtěl plivat na naši oskarovou hrdost. Ano, kéž by jsme se semkli, my, co si nenecháme pošlapat náše tradice, české ručičky, talety a světoznámost. neměli bychom protestovat?

0 0
možnosti

ug

23. 1. 2008 11:01
každý malý národ je moc hrdej

nejenom my češi, ale také uzbeci, albánci, burlinci nebo zanzibarové jsou hrdí o to více, čím jsou menší národ. takže, jesliže se jeden zanzibarec dostane do rokové skupiny v NY a je nominován na ocenění třeba MTV, celý zanzibar je na nohou. Tak samo je to pod řípem. nedávno byl šípek světoznámej architekt a dizajnér, blanka matragiová v libanoně světoznámá česká dizajnérka a modní návrhářka a každou chvíli je někdo xy světoznámej českej ten a ten...neberme malým národům svoji hrdost. většinou jí ma potřebnou. menšině úsměvnou. ono to u velkejch národů maj snadnější, ne? tak proč neoslavovat i vzdálenýho skoro-oskara z valaškýcho mezříčí?

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6175x
Filmový fanoušek tělem i duší:-)

');
//-->