Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

SykoraPetr

15. 8. 2009 23:16
stroj času bych jim nevyčítal...

Rád čtu vaše recenze, protože jsou zábavné, poučné a dokáží mi ušetřit peníze :-). Tady jste však, mám obavu, trochu přestřelil, Klíček opravdu bude špatný film (neviděl jsme ho, a uvidím ho možná až v televizi), ale vyčítat autorům - v tomto případě scénáristovi, že "pomotal" zápletku v cestování časem, se mi jeví jako nezasloužené. (Je to podobné, jako hubovat Rowlingovou za to, že Harry Potter by mohl kouzlit lépe...) O cestování v čase žádná pravidla neplatí, takže si autor může vymyslet cokoliv a nebude to nesmysl. Idea klíčku: Propadnutí dnešní zpovykované mládeže do pekla 50. let, je v pořádku - je to sice zkratkovité přiblížení "tehdejších problémů", ale budiž. Už se mnohokrát stalo, že na triviálním nápadu vzniklo skvělé dílo (Kdo chce zabít Jessii, třeba), tady se to, a to vám bezpochyby věřím, bohužel nestalo.    

0 0
možnosti
AC

Adammm

17. 8. 2009 17:30
Re: stroj času bych jim nevyčítal...

Díky za reakci. Harry Potter je především rodinná zábava, proto bych po jeho schopnostech moc nešel. Ale Klíček měl pravděpodobně jiné ambice, než bavit, proto bych v tomot případě moc neodbočoval od tématu "fantasy" motivem. Dobrá sci-fi by podle mě měla mít logický základ. To se zde nestalo, takže Klíček nejspíš není sci-fi, ale jenom fi.;-)

0 0
možnosti
HC

Hanyz01

14. 8. 2009 11:48
dotaz

Souhlasím s níže uvedeným příspěvkem od petrph. Mimochodem, autore, uveďte mi nějaké zákony cestování v čase, když jimi tak pěkně vysvětlujete nelogičnost filmu (což si myslím, že je nepodstatné vzhledem k tomu, co chce film říci).

0 0
možnosti
AC

Adammm

17. 8. 2009 17:33
Re: dotaz

Co třeba zákon zachování energie?Na úkor koho může mít jeden člověk dvě identity?:-/

0 0
možnosti
PH

petrph

14. 8. 2009 11:31
I snaha se počítá

Když ono filmů z tohoto období moc není. Spousta dokumentů a něco inscenací na ČT (chvála bohu za ně), a pár kvazikomedií typu Šakalí léta.

Tvůrci komerčních filmů se do tohoto období moc nehrnou, a asi vědí proč. Takže, uvidíme, jak (hlavně mladí) diváci tento sci-fi obal i syrové jádro příjmou.

Zase, nic nového pod sluncem - vzpomeňte si na starší český film -Zítra vstanu a opařím se čajem. Zápletka podobná, hrdinové se strojem času propadnou do období druhé světové války. A tam se (podobně jako v Klíčku) stávají svědky i obětmi fašistické mučení a vraždění zajatců. ...

0 0
možnosti
J

janne

14. 8. 2009 11:28
casoprostorovy paradox

film jsem nevidel, ani neuvidim (jsem clenem FB skupiny "Bojim se chodit na ceske filmy do biografu") ;) jen mam dotaz ohledne casoprostoroveho paradoxu - v Back To The Future II prece Jeniffer taky potka samu sebe ve starsi verzi :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6175x
Filmový fanoušek tělem i duší:-)

');
//-->