Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Ježikača

7. 12. 2009 0:32
ale že se zlobíte,

Slavík má váhu asi jako kdysi spartakiáda. prostě se líbí davům, ty na něj reagují a volí si své oblíbence. E+V ovšem mohou být po právu naštvaní. už se těším, jak organizátory zažalují za ušlý zisk z ušlé popularizace, nebo tak něco. no co? jsou nejpopulárnější? josu. mají platinových desek jak malých psů? mají. tak co. kvalitu nesuďme, o tu jde asi tolik, jako u uzenin v hyprech-suprech. hlavně že to má blejskavej obal, název a moc to nestojí.

0 0
možnosti
V

viracocha

4. 12. 2009 15:31
Zadne prekvapeni

nuda Ceskeho slavika je jen odrazem tuposti ceskeho publika,anketu prece vytvareji hlasy divaku, k tomu tu a tam nekdo  nekomu odmaze body,pokud ta kapela organizatorum opravdu vadi a tak si upravi vysledek. Letos takhle odpravili uuuuuzasne duo E+V;-D,priste to muze byt kdokoli. Zadne prekvapeni necekejte.

P.S. nejak postradam kvalitni  moderatory poradu

0 0
možnosti
JJ

Jay6

4. 12. 2009 11:15
Zlatá osmdesátá!

Prožil jsem svou pubertu a dospívání v 80.letech.Toto období je v naší populární hudbě některými odborníky odsuzováno jako doba nevkusu pod vedením Kroků Frantička Janečka.To je jistě pravda.Leč byla to také doba změn.Svědčí o tom fakt,že v letech 1980-1989 získal Karel Gott pouhých 5 zlatých Slavíků z 10 možných!Pamatuju na hezká léta 85-87 kdy mistr získal pouze 3x bronzového Slavíka a hlavně rok 1988 kdy mistr Karel získal v anketě o Zlatého Slavíka moc pěkné 4.místo!To byly časy!Bohužel po rozdělení republiky a vytvoření Českého Slavíka se doby vrátily do normalizačních 70.let.Ale právě vítězství osobností jako Miroslav Žbirka,Peter Nagy či Dalibor Janda nebo v roce 91 Pavol Habera ukázaly trend úspěšnosti zpívajících autorů hudby.Trend autorských osobnosti potvrzuje ze Slovenska Jožo Ráž,Vašo Patejdl,Richard Müller či Robo Grigorov z oněch 80.let.Dnes Peter Cmorík,Ivan Tássler či Igor Timko.Ale v Česku takové osobnosti schopné oslovit široké publikum prostě chybí!

0 0
možnosti
PM

metafrik

4. 12. 2009 10:01
nesnášenliví bloggeři...

jedině přes blogy můžou ventilovat svoji nesnášenlivost a zhýčkanou nespokojenost, samá pseudotémata a klišé, nuda a trapnost. Mám pro vás radu, nekoukejte na slavíka a přepněte si na superstár. Nejlíp by bylo odvézt televyzy do sběrného dvora, ale na to je potřeba mít ...

0 0
možnosti
PH

petrph

3. 12. 2009 23:04
Jedna věta pravdivá

Pokud jakékoliv ocenění získá několik let po sobě stejný člověk, je to spíše než potvrzením o jeho výjimečnosti důkazem o nedostatku konkurence a úpadku celého odvětví. Čili, opravdu ani Gott, ani Bílá nemají u nás srovnatelnou konkurenci. A není jejich chyba že tomu tak je.

Ta druhá už nikoliv, pokud platí ta první.

Český slavík "se" totiž neuděluje ani za skutečný výkon, ani spíše ze setrvačnosti, on se totiž uděluje podle počtu zaslaných hlasů od diváků. A na tom se nedá co změnit.

Samozřejmě, pokud se bude udělovat podle počtu prodaných CD, a nebo ještě lépe podle poplatků výbraných OSou, bude to poctivější, jenže možná s podobným výsledkem...

0 0
možnosti
HK

fenix007

3. 12. 2009 13:48
Blbost

myslím, že se dost pletete. Slavík je celkem normální anketa a prostě odráží vkus "Novákových", nejmenovaný sponzor z toho má hlavně pořádnou díru v rozpočtu, pokud to vypadá tak jak ta anketa vypadá. Takže dokud budou sponzoři ochotní toto platit a nějaká televize to zveřejní..tak bude slavík pořád stejný. Není to vina hlasujících, je to vina organizátorů. Neschopnost cokoliv změnit, stále stejný styl... NUDA.

0 0
možnosti
RO

opeth

2. 12. 2009 21:01
jeste

ze uz mi davno doslo, ze ceskeho slavika a podobne ankety se nemaji vubec sledovat. sportovec roku, fotbalista roku, hokejista roku, miss. uplne o nicem. zabava pro duchodce. at si dal klidne voli gotta.

0 0
možnosti
R

rewolt

2. 12. 2009 18:46
Němý výkřik čského blogera

RvRvRv

0 0
možnosti
BH

dropa

2. 12. 2009 23:08
Re: Němý výkřik čského blogera

Máš bod:-)!!

0 0
možnosti
LD

amusia

30. 11. 2009 23:48
Fíha...

...díky tomuto Blogu jsem se dozvěděl výsledky Českého slavíka, ještě jednou díky. Občas se z Blogů dozvím "strašně potřebné" informace...např. ze Super...MISS...atd. Nechápu, jak mohu bez Novy žít. Přeju všem věrným a stálým sledovatelům superzábavných pořadů na Nově ještě více bezva kulturních zážitků a ....co mozek, lidi?! Kdybyste radši vyrazili do přírody na pivko.

SKAJP[>-]

0 0
možnosti
V

Vikina

5. 12. 2009 2:40
Re: Fíha...

;-D;-D;-D  R^

0 0
možnosti
L

lekop

30. 11. 2009 17:15
Špatný blog

Špatný blog, protože střílí zcela mimo terč.

1. Být to anketa odborníků a dopadnout to takhle, bylo by to na pováženou. Ne, je to jen anketa, do níž hlasují lidé - a vyhraje prostě ten, kdo dostane nejvíc hlasů. Vypovídací hodnotu to má nulovou - a pokud na to někoho baví dívat se, ať se dívá. Proč takový humbuk? NIkdo nikoho k ničemu nenutí. Gotta ani Bílou bych si doma nepustil, Slavíky nesleduju, ale proč bych se měl nad tím pohoršovat? Každému, co jeho jest a televizní kanály (pokud už se v sobotu večer mermomocí chci cívat na televizi) jsou spousty.

2. Totéž Chodúr - je to Objev roku, protože lidé po třech letech kariéry s kapelou Robson (do níž píše i svoje písničky) objevili, že dobře zpívá. Opět nikdo nikoho nezvýhodňuje - lidé Chodúrovi hlasy poslali, Bendigovi ne. V čem je problém? To ho měli škrtnout jenom proto, že je v Superstar a vyřadit jako už zmiňovaného Rudyho Kovandu?

Opakuju - být to odborná anketa, bylo by zle, takhle je to jen hra, která o ničem nevypovídá.

0 0
možnosti
L

lekop

30. 11. 2009 17:22
Re: Špatný blog

A ještě dodám jednu věc - nechápu tu (pseudo)intelektuální potřebu otírat si o Slavíka a podobné pořady ústa. Televizní programy (nejen) komerčních stanic vždycky budou vystavěny jako čelní útok na sledovanost, tudíž na průměrného diváka. Čili veškeré podobné útoky nejsou nic jiného než autorova snaha veřejně proklamovat - JÁ jsem něco víc než tohle bezmyšlenkovité stádo, podívejte se, jak tím veřejně pohrdám.

Lepší by bylo to prostě pominout a zabývat se věcmi, které stojí za to (viz třeba filmovými recenzemi, kde s Vámi vesměs souhlasím, a má smysl v nich být kritický, protože rozhodují mimo jiné i o tom, jestli na daný film lidé půjdou do kina a vynaloží čas a prostředky, nebo ne).

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6175x
Filmový fanoušek tělem i duší:-)

');
//-->