Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AS

antonio seruti

5. 1. 2010 13:25
mám vaše recenze rád

ale v čem se neshodnem, je hodnocení filmů jako Líbáš jako Bůh. Z filmu jsem na dvd viděl asi dva 5 minutový úseky, ale vždycky budu takovej biják hodnotit výš než cokoliv, na co přijde 6 tisíc lidí. Vzhledem k tomu, kolik jakejkoliv film stojí a kolik peněz se v tom utopí zbytečně, bych za každej dotovanej počin typu "zásadní duchovní výpověď, na kterou nikdo nepříjde" snad zavíral (v nadsázce).

Pokud má tvůrce vnitřní přetlak, kterej nikoho nezajímá, ať si dojde na záchod nebo pro mě za mě koupí za pětikilo barvy a štětce a maluje, ale ať proboha netočí film..

0 0
možnosti
K

kongolese

4. 1. 2010 17:35
Jsem netusil ze se v tyhle prdozemi natoci

za rok tolik filmu. Asi jsem ani jeden nevidel a asi o nic neprisel....

0 0
možnosti
VK

kossacek

4. 1. 2010 15:28
Peníze na podporu "kultury" snížit na 10% oproti současnosti

Autor to píše sám. Filmů se prostě točí moc na úkor kvality. Aby taky ne, když na každou blbost dostanete státní peníze. Že nepřijdou diváci nevadí.. Až si na sebe bude muset každý "filmař" vydělat sám, tak si rozmyslí jestli na svůj "shit" vsadí 20 mega nebo ne.. Jenže jakmile někdo omezí tok peněz na "kulturu", tak z něj média a "umělci" udělají barbara, který by chtěl, aby se tu mluvilo něměcky, začnou své granty porovnávat s náklady na stavbu silnic a podobné nesmysly. Veřejnost se za ně nakonec postaví a vše jede dál..Rv

0 0
možnosti
V

vsamotar

4. 1. 2010 13:07
Čím to?

Nemohu se zbavit pocitu, že z naší historie je "zajímavá" jen ta část normalizace, nadvlády strašlivé StB a KSČ. Proč mi ta česká filmová tvorba spíš připomíná seriál 30 případů majora Zemana, které jsou stejně nasyceny propagandou doby, jen jsou řemeslně lépe odvedené?

Zdá se mi, že současní filmaři sází "na tutovku" - ideologicky angažované snímky. Jenže lidé jsou evidentně už přesyceni jakoukoliv ideologickou propagandou (40 let komunistické, 20 let antikomunistické). Lidé se chtějí v kině hlavně bavit. Proto komerční úspěch zaznamenávají často hluboce podprůměrné, leč komediálně laděné filmy a hollywoodské trháky prosycené perfektními počítačovými efekty.

Nevím v čem je problém. V době před 2. světovou válkou vznikly desítky komedií, u kterých se člověk baví ještě dnes daleko lépe, než u současnými filmů, které si leckdy neoprávněně říkají "komedie".:-/

0 0
možnosti
K

kevinbb

4. 1. 2010 19:58
Re: Čím to?

R^

0 0
možnosti
PH

petrph

4. 1. 2010 11:10
Škoda toho historického seriálu

On totiž pan  Vondruška historických detektivních příběhů s těmito postavami (detektiv pan Oldřich Chlumu a jeho pátrači) napsal víc, a docela dobře se čtou. Dobrodružné kriminalistického případy s jemným pozadím tehdejší politické scény. Čili, kdyby se to podařilo natočit jako seriál, a dobře natočit, byl by z toho možná konkurence oblíbených seriálů Hříšní  lidé města pražského nebo  Ivanhoa či Robina Hooda.

Takhle z toho vzniklo jedno klišé které se snaží v jednom krátkém filmu řešit všechno dohromady. Zločin a trest, provládní politiku, lásku, rodové příbuzenské vztahy, surovost tehdejší doby.......

0 0
možnosti
MM

Micha(e)la

4. 1. 2010 12:22
Re: Škoda toho historického seriálu

Přesně tak. Vondrušku mám načteného, je to krásná oddychová literatura, ale film byl víc než slabý (ono to tak bohužel bývá docela často).

0 0
možnosti
RS

svorad

4. 1. 2010 10:59
Velmi vláštní

Velmi zvláštní - vysadit Hodinu nevíš na špici celého žebříčku a třeba Muže v říji nechat až hluboko dole ...

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

4. 1. 2010 9:37
Prosím,

které filmy bych měl vidět ? 1-3 ?A co z cizích ? Naposledy mě zaujal islandský film,

který líčil příběh, který předcházel poslední popravě na Islandu... ale to bylo asi

před 5 lety...

P.S kde se dá stáhnout film Moji přátele II, italská komedie mého mládí ?

Díky....;-DR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6175x
Filmový fanoušek tělem i duší:-)

');
//-->