Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

warbird_2006

3. 5. 2010 6:37
Vitezi a porazeni...

Kazdy vitez se umi vyporadat s porazenym. Jen nam to nejak uteklo mezy prsty. A ted z toho budeme sto let uplne v prdeli.

0 0
možnosti
OS

ondra slanina

9. 2. 2010 12:36
po uta

Včera jsem na ten film šel docela natěšený, co se z toho vyklube. Nakonec se z toho vyklubal strhující herecký výkon Ondřeje Malého, ale těch dobrých herců tam bylo více. Úvodní scéna filmu ve které se neděje absolutně nic mě docela odrovnala a děsil jsem se, že to bude trvat 2 a půl hodiny. To je hodně přestřelená stopáž. Film nesplňuje pravidla žánru, za který se vydává a ty nejsilnější momenty jsou plácnutím do vody a obávám se, že byly všechny v traileru. Párkrát jsem se od plic zasmál a ta ,,odosobněná" prostředí jsou mi poslední dobou už k smíchu. Ve filmu jsou čitelné odkazy na Coppolův Rozhovor, Lynchův Modrý samet, Herzova Spalovače mrtvol i Donnersmarckovy Životy těch druhých. Je to nadprůměrný film, ale uvidíme za 10 let, jestli to bude klasika. Nejsem pamětník, ale co jsem se bavil s lidmi, pak je tam řada nesmyslů a k tomu, aby to reflektovalo dobu, jako takovou mi tam citelně chybí alespoň pokus o souvislosti. Celý film pak sráží naprosto příšerná hudba a divný zvuk.

0 0
možnosti
SK

smycka

8. 2. 2010 11:09
Vše je v lidech!!!

Jen chudáci se vymlouvají na režim.Za názvy království,komunismus,fašismus,kapitalismus vždy stojí lidé kteří buď trpí nějakým  komplexem,nebo jsou to bezcharakterní stvůry.Stalin,Lenin,Gotwald jsou pro naši společnost velmi známá jména osob,které vraždili a mstili se nevinným.Ale i dnes si občan musí dát pozor na osoby o kterých se zatím neví že vraždí,ale rozkrádají bezostyšně a beztrestně tuto republiku a v případě jejich nebezpečí jsou ochotni i vraždit ve jménu majetku.Je to vše o lidech a jejich zvěrstvech,Ne nadarmo se říká,že člověk je nejhorší zvíře na této planetě;-(

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

8. 2. 2010 10:51
moc rád bych věděl

zda to ti lidi dělají schválně nebo proč vlastně. StB byla jednoznačně zločinecká organizace, stejně jako Gestapo nebo jeho předobrazy - ČEKA a  GPU - ovšem psát a mluvit jen o ní je hrubé zkreslování reálného socialismu i gottwaldovského a novotnovského "obyčejného", byť trochu deformovaného komunismu. Daleko horší, protože byly všude, byly dílenské a jiné výbory ROH, snaživí přicmrndávači a zadkolezci a jiní. Konečně, byli jsme takoví skoro všichni, protože nám nic jiného nezbývalo, také přičiněním pozdějších hrdinů druhu Pavla Kohouta či Zdeňka Mlynáře, kteří ten marasmus iniciativně a "z ničeho" v padesátých letech budovali. Normalizace už byla jen důsledkem.

0 0
možnosti
LK

liuk

8. 2. 2010 11:33
Re: moc rád bych věděl

Ale vždyť ten film je i o politickém vlivu komunistických kádrů v podnicích a jejich poplatnosti režimu. O tom, jak byly přímo na další struktury státní moci napojeny a využívaly toho, zároveň i byly využívány. Stejně tak je o disidentovi, který ale ve skutečnosti spolupracovníkem STB. Celý film je o tom, jak v tak nastoleném systému si jen stejně nakonec každý bude rozšiřovat ten svůj mocenský píseček a snažit se podle svojich preferencí a zájmů ovlivňovat a ničit jiné.

Jenom z toho logicky vyplývá, že tam není žádná čistě kladná postava, buď je zkorumpovaná, represivní, zlá nebo nemorální. Snad jenom manželka Antonína by se mohla za kladnou a nevinnou považovat, ale ta tam moc není. Což je možná jediné negativum perfektního filmu. Přecejen udělat ze všech lidí, že si nezachovají tvář...

0 0
možnosti
S

Seniorintelektualka

8. 2. 2010 9:51
Ono by se zdálo...

jakoby  Státní  bezpečnoast   jakoby vytlačila  bezpečnost ve státním aparátu.

Takže  s  odstupem  asi 60 let  rodiny které byly   za  Třetí říše persekuovány na to spíše chtějí zapomenout.

  Zde však ne.Snad se z  existence komunistické tajné policie po letech snaži vytlouct nějaký kapitát at už v jakémkoli    formě..

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

8. 2. 2010 10:07
Re: Ono by se zdálo...

Nejspíš to bude tím, že Německo bylo na hlavu poraženo a nacističtí zločinci (často) potrestáni.

0 0
možnosti
S

Seniorintelektualka

8. 2. 2010 9:48
Autorem zde presentovaná recense

mi připadá silně   emocionálně podbarcená.Vedle nějakých   režimu nepohodlných  bylo zde  asi 90 procent lidí, kteří  chodili do práce, o   žádné  STB  nevěděli

a  ani s touto   organisací nepčřišli do   styku..

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6175x
Filmový fanoušek tělem i duší:-)

');
//-->