Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vit.kucik

29. 5. 2011 21:55
Dobrá a chytrá recenze...

Film jsem viděl a dostal mě. První film, který netěžil jen z módní "retro" - melancholie, ale ukázal na každodenních banalitách, že to byla především prasárna, a ne "ty starý dobrý časy".

Navíc se Trojanovi podařilo zobrazit generaci mladých normalizačních mániček takovým stylem, aby se do nich i současná generace mohla s pochopením a určitými sympatiemi vcítit, ne jako "ty směšné panáky ve zvonech a patkou nastranu", na které se i pomětníci dívají jako na marťany, nemluvě o současných teenagerech... :)) Tak si skutečně pamatují sám sebe a svůj tehdejší svět...

0 0
možnosti

Sandra K.

1. 11. 2010 14:33
Špatný film

... nebo spíš špatný scénář. Šabach a Jarchovský opakují v pátém filmu to samé: hrdinové, kteří kašlou na všechno kolem, rodiče změkčilí režimem, blbí policajti a mrzký režim. Nic mezi tím, buď černá nebo bílá. Film jsem viděla, komouše chraňnáspámbu nemůžu a nemusím - ale už by to chtělo změnit téma. "připoemnout si tu tu blbou dobu" je popáté už trochu slabý motiv.  Nebylo to přece tak jednoduché a černobílé - tohle je sovětšký film naruby.

0 0
možnosti

Skleroza

27. 10. 2010 9:55
OP

Obvykle do diskusí nepíšu, ale většina předešlých autorů příspěvků minulou dobu asi nezažila, to jim ale nelze vyčítat. Díky za tento film, je dobré si občas časy minulé připomenou. Trochu mi během mráz po zádech. Je to opravdu autentické ne milý opar filmů Hřebejkových.

0 0
možnosti

certik_bertik

25. 10. 2010 14:23
další

zoufalý český film, který pojednává o tom samém, copak nejsou jiné náměty?;-(

Připadá mi to jako za minulého režimu, lidi chtěli poslouchat bigbít, ale režim řekl máte tady Gotta a Vondráčkovou tak nepyskujte. Nic se nezměnilo člověk by chtěl český film a režim řekne máte tady Hřebejka a spol. kteří točí takovéhle usmolené zoufalosti za státní peníze, tak nepyskujte

0 0
možnosti

vvvv

26. 10. 2010 15:01
Re: další

1) Viděl jste to? Pokud ano, tak OK, ale pokud jste to neviděl, nesrovnávejte to prosím s Hřebejkem (i když některé jeho filmy se mi líbí, jen jako asi skoro každý postrádám nějaký jeho vývoj...).

2) "Režim" nic takového neříká. Režim už naštěstí neurčuje, co se bude tvořit ani vysílat. Česká kinematografie je vcelku rozmáchnutá, namátkou (nejmenuji filmy s námětem z 2.sv. války ani z éry komunismu) - Tajnosti, Snowborďáci a další pokračování, Otesánek, Román pro muže, Výlet a další "pokračování", Hlídač č.?, Tobruk a také Kameňák, Gympl, .. Od hodnotných k méně hodnotným až zcela nehodnotným filmům (pro každého samozřejmě v jiném pořadí). Za peníze státní, polostátní, soukromé nebo zahraniční. Kvalita už v minulosti byla lepší, ale většinu času byla i horší. Pokud Vám normalizace nezajímá, koukněte se na jiný film.

3) A pokud Vás nezajímá ani jeden z těch českých filmů různých témat, máte možnost jít na film cizí, dříve to režim zakázal...

0 0
možnosti

František Potřebný

25. 10. 2010 10:57
Film je jen dalším pokusem

Film je jen dalším pokusem v rámci úporné snahy o dehonestaci sociálho státu, který dal všem lidem práci, a který a vytvořil předpoklady pro sociální smír, který naše společnost tak zoufale postrádá.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS