Hledá se talent

Bude počet českých a slovenských talentů dostačující pro dvě souběžně probíhající televizní show?

Když Prima zveřejnila svůj záměr odvysílat na podzim společně s Jojkou česko-slovenskou verzi pořadu Got Talent, bylo více než zřejmé, že to konkurenci na Barrandově nedá spát. Nova se však možnosti hledat talenty nevzdala a pořad pod názvem Talentmania zkopírovala, aniž by k tomu potřebovala vysílací licenci. S velkohubatostí sobě vlastní tak za spoluúčasti Markízy láká na totéž a jediné, čím dokáže originál předčít, je o třetinu vyšší částka pro vítěze. Proč by taky televize nerozhazovaly, když za bojkotování autorských práv nemálo ušetřily.

O tom, že Nova pravidla „své“ verze šila horkou jehlou svědčí stanovy, v nichž se hovoří o osmi kategoriích, přičemž jich je vyjmenovaných pouhých sedm. Televize v současnosti nepostrádá jen onen vytoužený talent, ale především originalitu. Nový a dosud nevídaný formát nebude v jejím případě ničím jiným, než rozšířenou verzí několikrát reprízované  SuperStar. Na Novu a Markízu se tak vrátí osvědčená Banášová i Habera. Ti si víceméně zopakují své role pouze s tím rozdílem, že budou muset vedle zpěvu vytrpět i hru na hudební nástroje, taneční kreace, cirkusová čísla nebo vyprávění vtipných historek.

Českoslovenští varietní umělci se však nemohou těšit, že by k uplatnění svého talentu dostali dvojnásobnou šanci. Nova totiž v přihlášce jakoukoliv formu spolupráce s konkurencí striktně zakazuje. Paradoxem ovšem je, že všichni po slávě prahnoucí jedinci už měli dávno možnost zaregistrovat se na Primě, čímž se z Talentmanie automaticky vyřadili. Nova tak své castingy patrně nezaplní, ani kdyby působnost soutěže rozšířila na celou Visegrádskou čtyřku.

Autor: Adam Chromý | neděle 16.5.2010 9:29 | karma článku: 20,08 | přečteno: 4121x
  • Další články autora

Adam Chromý

České filmové (anti)ceny 2010

24.2.2011 v 9:22 | Karma: 27,61

Adam Chromý

Bezdůvodná Nevinnost

20.1.2011 v 13:29 | Karma: 18,78

Adam Chromý

Rodinka pro otrlé, pokus druhý

13.12.2010 v 9:21 | Karma: 19,89

Adam Chromý

Rally ve slepé uličce

10.12.2010 v 9:12 | Karma: 19,47